dissabte, 23 de febrer del 2013

Quadern de viatge. Dia 3 de juliol de 2013


Esmorzar a les 7.30h, per sortir de l'hotel a les 8h del matí,  cap a Plitvice

I comencem per bocabadar-nos... video de Plitvice fet per la BBC...


 VIDEO PLETVICE BBC
 
Primer parc nacional de Croàcia establert el 1949 abasta 296,85 quilòmetres 2 d'esplendor natural impressionant arribant a ser amb ella el més gran entre els vuit parcs nacionals del país. Que varien en alçada de 367 m (Koranski més) a 1279 m (Seliški vrh) sobre el nivell del mar. El parc va ser inscrit a la Llista del Patrimoni Mundial el 1979, en reconeixement a la seva "extraordinària bellesa natural i la producció ininterrompuda de travertí (toba) per acció química i biològica". El parc representa un fenomen de la hidrografia carst.
El parc alberga una gran col · lecció de cascades, galeria de llacs, boscos i diversitat de la vida animal. Els llacs són famosos pels seus colors distintius, que van de blau a verd, gris o blau. Els colors canvien constantment depenent de la quantitat de minerals o d'organismes en l'aigua i l'angle de la llum solar. Els setze llacs que es formen per les preses naturals de travertí es separen en llacs superior i inferior. Uns vuit quilòmetres de camins i senders de fusta al voltant dels llacs són accessibles als visitants. Els senders estan descendint d'una alçada de 636m a 503m sobre el nivell del mar .  
 
El Parc està situat a 44 ° 51N 15 º 37è, 44.85 ° N 15.62 ° I, al centre de Croàcia, a la part oriental de la regió muntanyosa de Lika-Seni condado. El Parc Nacional és també la llar de 4.000 habitants. L'economia local es basa en el turisme i l'agricultura.
 
Llacs de Plitvice es reconeixen com un monument sorprenent natural per al benefici i gaudi del poble ara i per a les generacions futures. Avui, 60 anys després de la seva creació, Plitvice Parc continua proporcionant inspiració per als visitants convertir-se avui en dia un dels majors atractius de Croàcia. Milers de persones de tot el món visiten el parc durant l'estiu. Vénen a trobar la pau i la relaxació només per experimentar alguna cosa diferent com una escapada de la ciutat.
 
El senderisme és una activitat comuna amb els programes organitzats per als visitants del parc, altres activitats possibles inclouen: vaixell elèctric i viatge amb tren, bicicleta, esquí i rem.
 
"Hi ha aigua, llacs, cascades i boscos en altres llocs, però els Llacs de Plitvice, són únics, simplement cal veure!" (Academic, Ivo Pevalek, 1937) Anem de visita i portar l'experiència de tota una vida .. És hora de sortir i gaudir de l'aire lliure bonic a Croàcia!
 


Posteriorment visitarem el Parc Nacional de Velevit. Aquí tindrem una de les caminades que caldrà diferenciar entre els muntanyencs i els que no. Els primers, faran una caminada de poc més de 45' de pujada fins al Jardí Botànic del parc, i la resta ens enfilaren al Veliki Zavižan .

Hi ha dos camins condueixen a Veliki Zavižan (1.676 m), el pic més alt al Parc Nacional de Velebit. El més fàcil dels dos camins comença a l'entrada al Jardí Botànic de Velebit i funciona alternativament a través de boscos i prats, amb el seu tram final passa per bosc de pi negre Krumholtz (nan) mugho pins. L'altre camí, que comença al Jardí Botànic de Velebit, és molt empinada i és el més utilitzat per al descens del cim. La cimera és rocosa i estèril i ofereix una bonica vista de les illes del mediterrani.

De baixada, ens pararem a dinar i seguidament anirem a la costa, a la ciutat d'Opatija.
 
Opatija, ciutat vora el Mediterrani, carregada d'història i on hi passava els estius l'emperador austríac Francesc Josep, será la nostra següent destinació.

Com a punts d'interès, tenim l'antic benedictí del segle 14 l'abadia , Opatija Sv Jakova ("Abadia de Saint James"), de la qual la ciutat pren el seu nom ( Opatija significa " abbey "a croat ) es troba al Parc Svetog Jakova o Parc de Sant James. L'església de Sant Jaume, construïda en 1506 i ampliada el 1937, ara es troba en el mateix lloc. L'església neo-romànica de l'Anunciació amb la seva pronunciada cúpula verda, va ser dissenyat el 1906 per l'arquitecte Karl Seidl.

Un altre lloc és la Villa Angiolina, construït en 1844 per Iginio Scarpa. Aquesta vila, transformada en museu. Des 1844. Villa Angiolina tenia molts convidats prominents.

Opatija és coneguda per la donzella amb la gavina , una estàtua de Zvonko Car (1956), que està situat en un promontori al pavelló de Juraj Sporer art. S'ha convertit en un dels símbols d'Opatija. Una variant daurada de l'estàtua de la Verge, que una vegada va estar aquí, però va ser demolit pels comunistes després de la final de la Segona Guerra Mundial, ara es troba al davant de l'Església de Santiago.

El parc de la ciutat Angiolina conté moltes espècies de plantes de tot el món. S'ha protegit des de 1968. Close-per, vis-a-vis Hotel Imperial, es troba l'estàtua de la Font - Helios i Selena , una obra de l'escultor austríac Hans Rathautsky de 1889. Hi ha un km de llarg passeig 12 llarg de la Costa Blava, el Lungomare de Volosko , a través d'Opatija, a Lovran .