dissabte, 23 de febrer del 2013

Quadern de viatge. Dia 7 de juliol de 2013

Esmorzar a l'Hotel de Bled.

A continuació, sortida amb autocar fins al Canyó de Vintgar. Les Gorgues de Vintgar ( Soteska Vintgar ) és un tram de riu d'un 1.6 quilòmetres al barranc situat Eslovènia al Municipi de Gorje prop de l'assentament de Zgornje Gorje , a quatre quilòmetres al nord-oest de Bled . Tallat pel riu Radovna, les parets del canó escarpat tenen entre 50 i 100 metres  d'altura, amb un pendent total del mesurament d'uns 250 m. El corrent ha creat moltes característiques erosives com ara piscines i ràpids , i acaba en les cascades de 13 m Suma (literalment, "cau sorollós").
Posteriorment, anada a Pokljuka i visita del Canyó de Pokljuka i travessarem un tram dels Alps Julians, dins el Parc Nacional de Triglav. Pokljuka és un bosc carst d'altiplà a una alçada de prop de 1.100 a 1.400 metres. L'altiplà és coneguda per les seves esports d'hivern, entre les quals hi ha l'anual Copa del Món de biatló es reuneix a terme al Centre de biatló Pokljuka , a 15 quilòmetres a l'oest de la localitat de Bled (25 quilòmetres. Molts faig i avets arbres van ser talats al segle 18 per les foses de ferro en Bohinj. Han estat, naturalment, en part substituïts per arbres d'avet.

Anirem a dinar a una taverna tradicional eslovena.

A la tarda, seguirem fins al Llac de Bohinj, on els que vulguin es podran banyar al llac, per anar posteriorment a Bled. Bohinj ( alemany : Wochein ) o la Conca de Bohinj ( Eslovènia : Bohinjska kotlina ) és una conca, 20 km de llarg i 5 quilòmetres al Alps Julians , a la Alta Carniola regió del nord-oest de Eslovènia . Està travessada pel riu Sava Bohinjka riu. La seva característica principal és el llac periglacial Llac Bohinj ( Eslovènia : Bohinjsko Jezero ). Bohinj és part del municipi de Bohinj , la seu dels quals és Bohinjska Bistrica . La tradició diu de l'orígen de Bohinj Déu li estava donant la terra a la gent i quan va acabar es va adonar que s'havia oblidat d'un petit grup de persones, que estaven en silenci i no tenien pressa com els altres. A causa de la seva modèstia i paciència va sentir llàstima per ells. És per això que vaig decidir donar-los la terra més bella de totes, la que havia estalviat per si mateix. Es diu Bohinj, perquè anomenem Déu "Boh".

Retorn a Bled i visita lliure de la vila.

Bled és un municipi situat al nord-oest d'Eslovènia, a la regió de l'Alta Carniola (en eslovè Gorenjska). L'any 2004 tenia 11.113 habitants.

Hom troba la seva primera menció el 10 d'abril del 1004, dia en què fou premiada per l'emperador alemany Enric II, emperador romà al bisbat d'Albuin de Brixen.
Bled és conegut pel seu llac Bled, que el converteix en una gran atracció turística. Vora del llac hi ha el castell de Bled sobre una roca.

També és conegut pel seu pastís, anomenat kremna rezina o kremšnita, de l'alemany Cremeschnitte.

A causa del seu clima suau, Bled ha estat visitat per aristòcrates d'arreu d'Europa. Arnold Rikli de Suïssa contribuí molt significativament al seu desenvolupament com a centre de salut. Avui dia és un centre important de congressos i turisme que ofereix un ampli ventall d'activitats esportives (golf, pesca, equitació) i és el punt de sortida de moltes excursions a muntanyes pròximes.


La petita illa que hi ha al bell mig del llac aixopluga una església; els visitants sovint fan sonar la campana de l'església per tenir bona sort. S'han descobert rastres humans de la prehistòria a l'illa i abans de l'església hi hagué un temple consagrat a la mitologia Živa, la deessa eslava de l'amor i la fertilitat. Es pot arribar a l'illa amb una barqueta anomenada pletna. L'església de l'illa fa 98 passes, i una tradició local fa que el nuvi d'un casament hagi de dur la seva núvia en tota aquesta distància sense que aquesta pugui dir ni una sola paraula!